Waiting for the sun - Reisverslag uit Girral, Australië van Donald en Sandra - WaarBenJij.nu Waiting for the sun - Reisverslag uit Girral, Australië van Donald en Sandra - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Waiting,
for,
the suuuuuuuun!

The Doors - Waiting for the sun

Dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je het over Australië hebt maar wij hebben de afgelopen twee weken dus echt letterlijk op een beetje zon moeten wachten.

Toen we de auto op kwamen halen zei Rodney nog dat de gewassen nog wel wat regen konden gebruiken maar dat er de komende zes maanden geen regen voorspeld was. Iets met de ‘Godzilla of all El niños’ ofzo. Ruim 1,5 week later, weer in Girral, regende het pijpenstelen maar was het weer niet goed (Australische boeren zijn wat dat betreft net Nederlandse boeren, het weer is nooit goed). De regen was te laat en in plaats van het perfecte laatste zetje naar volle wasdom zorgde het water er nu voor dat de oogst uitgesteld moest worden en de gewassen minder waard werden!

Gelukkig voor ons is Rodney niet alleen boer maar ook bouwvakker (begint ook met een b) en had hij nog een paar klusjes die nog niet helemaal af waren. Dus in plaats van in de tractor de oogst binnen halen vonden we onszelf op zondag 1 november terug in een huis in de steigers met twee emmertjes voegsel (of hoe heet dat spul dat je in de voegen smeert?) en een badkamer vol onbevoegde tegels. In de daar op volgende dagen hebben we ook een betonnen vloer uit gehakt, plinten op maat gezaagd en bevestigd en nog wat random bouwklusjes uitgevoerd. Toen we daar klaar waren hebben we in twee dagen ook nog even ergens een veranda neergezet voor de zon uiteindelijk begon te schijnen.

Vorige week maandag brachten we dan ook vol goede moed de tractor, de header, de vrachtwagens en al het gereedschap naar de akker. Nu is Rodney behalve Boer en Bouwvakker ook Behoorlijk hardleers want net als vorig jaar kregen we, toen we zo goed als klaar voor de start waren, het front van de header niet aan de praat. Net als vorig jaar hebben we een halve dag in de inmiddels genadeloos brandende zon staan wringen en wroeten totdat al het vuil onder de lopende banden uit was en het front weer naar behoren werkte. Inmiddels was het zo laat dat we de maandag de maandag lieten en besloten om op dinsdag te starten.

Dinsdag verliep na de te verwachten opstartprobleempjes eigenlijk vrij goed en we zaten er net lekker in toen de aanhanger van Sandra opeens een lekke band kreeg. Niets aan te doen zei Rodney, hij had 3 jaar geleden al verwacht dat het een keer zou gebeuren. Ok, kom maar op met die reserveband zou je zeggen! Maar uiteraard moest die reserveband, van een vrij specifieke maat, gehaald worden bij de dichtstbijzijnde dealer gehaald worden en aangezien we in Australië en niet in Nederland zijn, is dat 2,5 uur rijden. De winkel was natuurlijk nèt dicht en dus kon Sandra de volgende dag 2,5 uur heen en 2,5 uur terug rijden om een band te gaan halen. Ondanks deze nieuwe tegenslag kon Donald met wat aanpassingen toch verder gaan met oogsten totdat… je raad het niet, het WEER begon te regenen!

In totaal hebben we ongeveer 3 dagen niet kunnen oogsten maar we hebben niet stil gezeten. We hebben een hike gemaakt naar een uitkijkpunt in de buurt en en passant hebben we ons 4 jarig jubileum gevierd met een tripje naar Wagga Wagga waar we lekker gegeten hebben en de nieuwste James Bond hebben gekeken.

Inmiddels schijnt de zon weer volop en vanaf zondag zijn we weer begonnen met oogsten. Op het moment van schrijven zitten we echter stil. We zitten stil omdat de zon té hard schijnt! In combinatie met de harde wind geven de hoge temperaturen kans op grass fires en dus moeten we op het heetst van de dag de header een paar uur uit zetten.

Als dat echter niet te veel uit de klauwen escaleert hopen we over een week of 2 klaar te zijn met de oogst en door te kunnen naar Nieuw Zeeland.

Vrijdag wordt het trouwens 41 graden.

Sandra en Donald

p.s.

We zitten midden in Movember! Tot nu toe heeft Donald bijna €500,- ingezameld. Het doel is €1000,- dus ga snel naar de website van movember Nederland en doneer in naam van Donald voor onderzoek naar mannenziektes!

• 18 November 2015 - 08:25

Erik:

Nice, dan zijn we beiden aan het wachten. (zzz... nog tot het einde van de maand voor anker in Maceio), maar net als jullie genoeg te doen hiero. Het gaat hier al wat beter dan voorheen! No Worries, veel plezier met the Doors en veranda!

• 18 November 2015 - 10:23

Nathalie:

Haha wat heerlijk weer om te lezen. Zo kom je de tijd wel door. Succes met oogsten!

• 18 November 2015 - 18:12

Paul Van Selms:

Goed verslag Sandra. Leuk te horen dat het aan de andere kant van de wereld heel ander aan toe gaat. Reizen met factor 20 in tijd etc........ hihi maar een gesloten winkel geeft dan weer tijd om te "hiken" hihihi

Hier is vandaag zorgseizoen gestart. Maar daar zal jij geen last van hebben. Veel plezier en succes verder daar!

• 18 November 2015 - 20:39

Anna:

Ach, het houdt jullie van de straat toch? Proficiat met jullie jubileum! Waar zijn de foto's van de Mo te vinden?

• 23 November 2015 - 21:39

Henny Splinter:

Npu jongens, ik dacht zo, laat ik maar niet te vlug reageren want dan denken ze dat in Nederland toch vlugger wordt gewerkt dan in Australië ;-). Soms is dat ook zo, maar do'nt worry, overal zit weleens iets tegen.
    Zolang jullie er positief over blijven en niet gillend wegrennen houden jullie het nog wel even uit.
    Succes verder!

• 29 November 2015 - 12:27

Hendriks:

Hallo Donald en Sandra
    Leuk dat we jullie kunnen volgen Wij hebben het October feest met leder house en dirdel achter de rug ,geweledig dat we dit allemaal nu van kort bij meemaken Nu heb ik het huis een beetje aangekleed voor Sinterklaas mischien brengt het wat op En na 6 December word alles in de Kerst sfeer verandert We hebben nog altijd veel visite maar voor de Kersthebben iedereen gehad. We wensen jullie nog heel veel fijne dagen met een goedengezondheid Mia en Sjeng